Mészáros-hotel, demokráciahiány és Nyitrai Zsolt - Oligarchia Egerben
Partizán 2021/11/08 16:27

A Partizán Oligarchia sorozatának második részében Egerbe látogatott, hogy bemutassa, milyen ott a politikai hangulat, mit csinál az Egri Várral Nyitrai Zsolt, és milyen hotelbe folynak Mészáros Lőrinc pénzei.

A 2010 utáni Fidesz-korszak első polgármestere Egerben Habis László lett, 2014-ben Nyitrai Zsolt váltotta, mígnem megalakult az ellenzéki összefogás. Mirkóczki Ádám volt az, aki mögé az országban először beállt a teljes ellenzék, és így meg is nyerte a polgármesteri posztért folytatott versenyt. Az összefogás azonban hamar felbomlott: Mirkóczki Ádám a saját útját kezdte járni, a veszélyhelyzetben bevezetett rendkívüli jogrend alatt különösen.

Nem kaptunk tájékoztatást az ügyek menetéről, nem tudtuk, mi történik a városban (…), egyszerűen az újságban láttuk mi képviselők is, hogy mi történik

– mondta Mirkóczki Zita, a polgármester távoli rokona, az Egységben a Városért önkormányzati képviselője.

Egy másik ügy, ami a városban nagy port kavart, nem meglepő módon Mészáros Lőrinc pénzeihez kötődik. A milliárdosnak ugyanis Egerben is van hotelje, ami, mint a Partizán videójából kiderült, jelenleg nem is működik. A Hotel Flóra a koronavírus idején egymaga több támogatást kapott, mint az egész város: 2,8 milliárd forintot az Egernek ítélt 825 millióval szemben.

Nem jöttek ki a Partizán keresésére a Hotel Flórából - kép: Partizán

Egy Mészáros Lőrinc nevű Orbán Viktorról beszéljünk

– mondta a Partizánnak Weil Zoltán újságíró, az Egri Szín szerkesztője. Mészáros szállodája a járvány kitörésekor mindenkit elbocsátott, miközben ő hihetetlen összegeket kapott, tette hozzá.

Berecz Mátyás DK-s önkormányzati képviselő a Partizán előválasztási vitájában mondta el, hogy Nyitrai Zsolt, aki 2010 óta a Fidesz országgyűlési képviselője a térségben, nyomást gyakorolt rá. A Partizán Oligarchia műsorában részletezte, hogy Nyitrai gazdasági utasítások alá helyezte őket, a várat a saját érdekeltségi körének tekinti.

A riport végén kiderül, hogy zajlik az Egri Vár felújítása, mennyi pénz megy el rá, és milyen ügyekbe keveredett még Nyitrai Zsolt, és ki fog helyette indulni a térségben. A részletek a Partizán YouTube csatornáján elérhetők.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ >>>

Nézd meg a videót a Partizán YouTube-csatornáján!

 

Nyitókép: Zsigó Róbert, Facebook

Vissza
Eredeti hír
Erősítem