Tovább folyik a közpénz Lázár János ménesbirtokába
Átlátszó 2021/11/05 10:30

Az Átlátszó.hu utánajárt, kik és mennyiért húzhatnak fel például sportcsarnokot a volt miniszter ménesbirtokára. Az állam négy év alatt 44 milliárd forint tőkét biztosított a Lázár által felügyelt Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. számára.

Kiderült, hogy például a Mezőhegyesi Ménesbirtokra tervezett sportcsarnokot a BUILD IT Mérnökiroda kft. építi fel, erre pedig nettó 3,3 milliárd forintot kaptak. A cég egyébként rendre feltűnik a NER-hez közel álló cégek oldalán. Párban nyerték a kormánykedvenc West Hungária Bauval például a Békés megyei geszti Tisza-kastély felújítását 5,5 milliárd forintért. 

Az Átlátszó.hu kigyűjtött pár tételt, amire az adófizetők pénze megy a birtokon: például kollégium felújítása Mezőhegyesen 1 milliárd 319 millió forintért, uszoda a ménesbirtokon 9,5 milliárd forint támogatással. A Lázár János nevével fémjelzett birtok alapítványi fenntartásáról egyébként idén tavasszal szavazott a parlament, így a projekt tovább nem gyarapítja a közvagyont. Lázár szerint ez a biztosíték arra, hogy a ménesbirtokot senki se tudja elvenni a magyaroktól és a mezőhegyesi emberektől.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ >>>

Olvasd el az eredeti cikket az Átlátszó.hu oldalán!

 

Nyitókép: Lázár János Facebook-oldala

Vissza
Eredeti hír
Erősítem