A Szíjjártó jachtozását lebuktató fotóst is megfigyelték az izraeli kémszoftverrel
Telex/Direkt36 2021/09/22 16:03

A Dirket36 újabb oknyomozó cikket tett közzé a megfigyelési botrányról: friss tényfeltáró anyaguk szerint Németh Dániel fotós telefonjára idén júliusban telepítették a Pegasus megfigyelőprogramot, miközben újra a NER-elit által használt repülőt és hajót követte. Némethnek köszönhetően tudjuk, hogy Orbán Viktor rendszeresen repül oligarchái magángépeivel és a diplomáciai munka helyett az Adrián luxusjachton nyaralgató Szijjártó Pétert is ő buktatta le.

Németh Dániel fotós-újságíró a magyar médiában egyedülálló kitartással követi évek óta és leplezi le fényképeivel a magyar politikusok és kormányközeli figurák bizalmas találkozóit és eltitkolni próbált luxuséletvitelét. Emiatt július elején két telefonját is feltörték a kizárólag állami szervek által használt Pegasus kémszoftverrel – nem sokkal a nemzetközi megfigyelési botrány kirobbanása előtt. Mint a Direkt36 írja:

“Ebben az időszakban Németh éppen Magyarországon tartózkodott egy dél-olaszországi munkaútja után, és a fideszes elit által használt luxusjárművek útvonalát figyelve tervezte következő utazását.”

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ >>>

Olvasd el az eredeti cikket a Telex/Direkt36 oldalán!

Nyitókép: Szijjártó Péter/Facebook

Vissza
Eredeti hír
Erősítem