Nincs hová hátrálni: bojkottálni kell a gyűlöletre építő Fidesz–KDNP-s törvényhozást
444 2021/06/14 13:12

A 444-en megjelent írásában Gulyás Márton (Partizán) arra mutat rá, hogy a putyini mintára készült homofób törvény tervezete szándékosan összemossa a gyerekek elleni szexuális bűncselekményt elkövetőket a nem-heteroszexuális, választott nemüket szabadon megélni kívánó emberekkel, ezzel pedig csapdát állít az ellenzéknek, amibe nem szabad belesétálni.

Kedden szavaz a magyar országgyűlés arról a törvénytervezetről, ami eredetileg a pedofil bűncselekmények szigorúbb elbírálásáról szólt volna, de a Fidesz-KDNP kormány legutóbbi módosításaival gyakorlatilag orosz mintára törvényi szintre emeli a homofóbiát az LMBTQI jogokat elismerő és védő Európai Unión belül egyedülálló módon. A kormánypártok ugyanis olyan kirekesztő és gyűlöletkeltő módosító javaslatokat nyújtottak be, amelyek célja, hogy teljesen eltüntessék az LMBTQI embereket a nyilvánosságból, és betiltsák azokat a létfontosságú iskolai programokat, amelyek egyrészt segítenek a fiataloknak abban, hogy információkhoz és támogatáshoz jussanak, másrészt elfogadóbb és mindenki számára biztonságosabb környezetet garantálnak.

A törvénytervezet jelenlegi formájában csapda az ellenzéki képviselőknek. Ha megszavazzák, mert egyetértenek a pedofil bűncselekmények szigorú szakncionálásával – ami önmagában helyeslendő a gyerek védelme érdekében –, azzal megszavazzák az LMBTQI jogok súlyos korlátozását. Ha nem szavazzák meg, akkor azonnal rájuk lehet sütni – és a kormánypárti propaganda késlekedés nélkül meg is teszi (illetve már meg is tette) –, a “pedofilbarát”, “pedofilsimogató”, sőt, ne legyenek illúzióink, a “pedofil” bélyeget. Ez olyan csapdahelyzet, amivel kapcsolatban egy dolgot tehet az ellenzék: nem sétál bele. Ennek pedig egy módja van: bojkottálni kell a gyűlöletre építő Fidesz–KDNP-s törvényhozást. Tovább a 444-re.

Nyitókép: Alexandros Michailidis/Shutterstock

Vissza
Eredeti hír
Erősítem