Várkonyi a szegényeknek és a kövér nőknek is beszól könyvében
Telex 2021/11/26 14:32

Mészáros Lőrinc új felesége, a 3 diplomás pszichológus doktor, Várkonyi Andrea És ezt lehet? – Jogod van jól lenni címmel jelentetett meg könyvet, melynek célja a hölgyeknek való iránymutatás. Janecskó Kata a Telexen írt róla kritikát.

A kritika szerint a jó tanácsok helyett Várkonyi inkább tölt be egy kellemetlen, folyamatosan kritizáló barátnő szerepet könyvével, mintsem hogy hasznos tippeket adna. Csernus Imre szerű, olvasóval való beszólogatásakat használ, de hasznos tanácsok helyett csak közhelyeket süt el megoldásként, mint például: 

„Az embernek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen.”

Pszichológus létére Várkonyiba nem sok empátia szorult.  Osztja Schobert Norbi elhíresült nézeteit, hogy egy feleség teljesen mindegy hány szülésen ment át, nem lehet elhízott és slampos. Kicsit képmutatás ez tőle, hiszen a könyv egy másik részében pedig arról mesél, hogy megnyerte a genetikai lottót, hiszen egyszerűen képtelen elhízni.

Na persze nem itt ütközik egyedül ellentmondásba. Az ország egyik leggazdagabb felesége azt is elárulja az olvasónak, hogy:

 „felnőttként sem kerültem soha olyan párkapcsolatba, ahol eltartottak volna”

- ami mostani házasságát tekintve kifejezetten furcsán jön ki.

Az átlag ember életkörülményei régen se vonzották különösebben a doktornőt:

„engem például meg lehet gyilkolni egy kert nélküli, erkély nélküli lakással”.

Tóta W. Árpád újságíró Facebook bejegyzésben fejezte ki értetlenségét. Szerinte Mészáros Lőrinc felesége úgy tesz mintha annyira lenne képben, mint Marie Antoinette francia császárné, aki a  forradalom idején értetlenül nézte az éhező parasztokat, és azt kérdezte: “Ha nincs kenyerük, miért nem esznek kalácsot?”

Janecskó kritikája persze ennél mélyebbre megy, a teljes cikk az oldal alján található linken elérhető.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ >>>

Olvasd el az eredeti cikket a Telex.hu oldalán!

 

Fotó: Géniusz Könyváruház/ Facebook

Vissza
Eredeti hír
Erősítem