Így lesz az Orbán-rendszer a kínai diktatúra szolgálólánya a Fudannak köszönhetően
Jelen 2021/05/28 10:43

A Jelenben megjelent részletes elemzés szerint a Fudan egyetem budapesti kampuszával első sorban Kína jár nagyon jól, másodsorban magyar részről azok, akik a projekthez kötődnek. Mindenki más gyakorlatilag csak veszít vele.

Az Orbán-kormány máig adós annak megmagyarázásával, hogy miért éri meg hazánknak 540 milliárd forintból, 450 milliárdos kínai gigahitel igénybevételével egyetemi kampuszt építeni a legnagyobb kínai egyetemnek, a sanghaji Fudannak. A Jelen cikke sorra veszi a projekt költségeit és hasznait az összes érintett fél szempontjából, és arra jut, hogy 

Fudan Hungary legnagyobb nyertese a Kínai Kommunista Párt, melynek stratégiai célkitűzései a magyar adófizetők pénzéből valósulhatnak meg. 

Ezen kívül magyar oldalról lesz még néhány haszonélvezője az egyetemépítésnek és üzemeltetésnek, de a többségnek semmi haszna, sőt igazából csak kára származik ebből az egészből. Részletek a Jelen cikkében.


Egyre határozottabb formát ölt a kormány által Budapestre erőszakolt kínai egyetemi kampusz elleni ellenzéki és civil tiltakozás.

Június 5-én szombaton tüntetés lesz a dél-pesti diákváros területére tervezett gigaberuházás ellen:

Egy nappal korábban pedig konzultáció indul, hogy a főváros lakosai kifejezhessék tiltakozásukat a kormány ellentmondást nem tűrő lépése ellen.

Nyitókép: Vörös Szilárd

Vissza
Eredeti hír
Erősítem